Livet blir enklare med regnkläder

Varför ska man lida av att det regnar utanför? Den som tror att man måste blir sittandes inomhus för att det är svårt att cykla i ösregn och samtidigt behålla en torr kropp har helt missat konceptet regnkläder som gör det mesta möjligt även då det regnar. För barn så är det ju en självklarhet med byxor och jacka som täcker kroppen och som gör det möjligt att hoppa i vattenpölar, kräla i diken och mest springa omkring i det blöta. Som vuxen så har man kanske inte riktigt samma behov men visst är det praktiskt med ett regn set som verkligen täcker och som fungerar oavsett om man cyklar eller går.

Den som cyklar

När man är van vid att ta sig fram med cykel så kan regniga och blåsiga dagar kännas riktigt jobbiga. Man kommer fram dyngsur och det känns aldrig särskilt kul. För att förbli torr så ska man investera i regnkläder för hela kroppen. Har man ett par bra byxor på sig som inte kommer att släppa in vatten eller vind så kan det rentav kännas riktigt skönt att ta sig fram genom skurarna. Till detta så behövs det förstås en jacka som också håller tätt och eventuellt ett par regnstövlar. Om man sedan behöver vanliga skor så kan man ju använda sig av en ryggsäck med regnskydd eller en väska som inte släpper in vatten och ha ombytesskorna i denna.

Det finns förstås regn set som ser ut som ett slags tält och som är tänkta att fungera just för den som cyklar. Det här kan fungera om man inte ska så långt bort och om det inte blåser. När det är blåsigt så kommer vattnet nämligen att ta sig in överallt om man inte har regntät byxa och jacka på sig.

För sport

När man sportar så behöver man också en bra lösning för dagar då det öser ner. Det kan vara lite farligt att springa på blöt mark men om man har en slinga som det går att lita på så kan man dra på sig ett set som står emot vätan. Här är det viktigt att tyget ändå andas så att man inte upplever att det blir alldeles för svettigt. Det gäller att finna balansen mellan värme och luft och det är inte alltid lätt gjort med plagg som ska stå emot regn. Ett tips är att söka online och att se lite närmre på proffsigare modeller som verkligen är gjorda med tanke på den som ger sig ut för att springa, gå, cykla eller orientera i blåsigt och regnigt väder.

Skaffa nya regnkläder

Om du inte har skaffat en ny regnjacka på länge så kan det vara dags att investera i något nytt. Man behöver alltid bra regnkläder så se till att de finns i din garderob redan innan regnet börjar ösa ner därutanför. Du bör även ha ett eller två paraplyn ståendes i tamburen för de där dagarna då man inser att det inte finns något val och man helt enkelt måste möta skyarnas fall därutanför.